Monday, December 6, 2010

Friday, April 9, 2010

Home

Date:060410 (Tuesday)
Venue: KLIA
Time: 5.00am
Flight: MH140
The arrived time was 45 mins early than estimated one.What we did?We went to the toilet...lepaking..eating..just to ensure our family will wait for us when we out though...hahaha..
Approximately 6.30a.m. we went out...we saw all the family mmbers there...hooray!I saw my mom and family in law...I hugged my mom...we all cry happily...
the day fly away with chatting..loughing...
goodbye Oz..all the memories will be kept forever...the happiness, sadness, tiredness,sacrifice will be a history.
Officially, my family and I back in MALAYSIA....

Tuesday, March 23, 2010

FULL

Sesungguhnya masa amat mencemburui kami...
hari2 terakhir di Australia dilalui dengan rasa cepat sekali...
minggu terakhir di Wollongong...jadual padat....
aktiviti mengemas masih tak habis....thesis pun masih betulkan itu ini...
nak angkat barang2 besar utk kosongkan umah...
pack n pos barang ke Malaysia...final inspection..submit thesis...

mcm tak sempat je nak p sydney sblum blk...jln2 kat darling harbour..opera house ...

sesungguhnya berkemas nak blk for good sgt memenatkan....:)

Monday, February 15, 2010

Serabut

Blog oh blog..Me now down giler!stress........
patut this week buleh abis lab..tp disebabkan 1 benda ni...nmpaknya kena la extend lg labwork...dah malas giler dah masuk lab..dah tak de hati....

dlm kepala skrg nak duk umah diam2..concentrate writing...
tp masih kena tungkus lumus dlm lab..
napa jadi cmni...aaa???
tell me why???why???

dugaan oh dugaan..aku nak menangis sebenarnya..tp airmata x nak kuar...
Ya Allah kuatkanla semangat ku..mudahkanla segalanya bgku disaat2 akhir ni...amin..

6 weeks to go before I can submit my thesis...:)

Wednesday, January 6, 2010

MAKAN GIGI

Aku belasah je tajuk entry ni...haha..

Citer pasal makan: tepat kul 4 td aku terpk nak buat donut.Ku bancuhla yis dgn air suam....dah siap bancuh tu br aku terpk nak tengok due date yis tu.Rupanya dah expired...alamak..So hajat nak buat donut terpaksa dibatalkan. Mula la aku godek2 almari..tengok apa yg ada..ada kacang hijau..maka siapla bubur kacang hijau....hehe..

Tengok2 lagi ada kacang tanah, terus teringat mee bandung...ayam ada..mee ada..Maka bermulala operasi ku menggoreng kacang tanah...dlm tgh duk menggoreng tu....rasa mcm nak mkn nasi impit plak..haha...Akhirnya...ku masak kuah kacang, nasi impit and ayam masak kicap..malas seh nak buat rendang..itula menu dinner kitaorg utk hari ini...


Citer pasal gigi: hari Isnin lepas merupakan hari bersejarah buat Aufa..buat pertama kalinya gigi susunya gugur. Lama gak gigi tu goyang..si Aufa duk asyik bising n tanya, bila gigi tu nak jatuh...masa makan dia rasa tak selesa sbb duk goyang2...susah nak kunyah..tanpa dia sangka disaat dia sarapan, pagi Isnin itu..giginya gugur!!!seronok dia....siap minta aku simpan lagi..sbb dia nak tunjuk kat daddy dia..kelakarnya gigi yg gugur itu terletak betul2 di tengah2 bwh...so klu dia bercakap or ketawa nmpakla rompong!!! masa awal2 lepas gigi tu gugur..Aufa bercakap dgn aku pun tutup mulut. "I don't want mummy see my tooth" katanya.hahahaha....so aku mula la pujuk dia. Aku kata gigi tu akan tumbuh lg...so tak perlula nak tutup2 bila bercakap...Dah dia start tanya bila nak tumbuh..asyik tanya je...Hari ni dia dah ok skit dah pasal gigi tu...lawakla Aufa.

Eh tajuk ni kira ok je kan..sbb nak makan perlukan gigi..gigi digunakan utk mengunyah makanan...kesimpulannya makan dan gigi saling berkaitan..:)